Heropening pop-upstore in de Zandstraat :  Op zaterdag 27 september is iedereen vanaf 10.30 uur welkom op de heropening van de pop-upstore in de Zandstraat 77. De winkel biedt enkele Herentalse webshopondernemers de kans om hun producten in een echte winkel te verkopen. U vindt er onder meer verzorgingsproducten, stoffen, kinderkleding, speelgoed en papierwaren. De pop-upstore is open van 27 september tot 31 december. U kunt er terecht op maandag van 13 tot 17.30 uur en van woensdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 17.30 uur. Op dinsdag en zondag en de winkel gesloten.

Autobanden naar het recyclagepark vanaf 2015

Vanaf 1 januari 2015 kunt u uw oude autobanden naar het recyclagepark brengen. De vzw Recytyre, het beheersorganisme voor afvalbanden in België, haalt ze daar kosteloos op en zorgt ervoor dat ze milieuvriendelijk verwerkt worden. Elk gezin mag maximaal vier banden per jaar binnenbrengen. De banden die aanvaard worden, zijn rubberen banden van personenwagens, 4x4-wagens, aanhangwagens, caravans, bestelwagens, lichte bedrijfsvoertuigen, motoren, scooters en quads.

Groene zakken voor GFT-container te koop vanaf 1 januari 2015

Wilt u uw GFT-container proper houden? Gebruik dan de composteerbare zakken van IOK Afvalbeheer. Vanaf 1 januari 2015 zijn deze te koop in het administratief centrum. U kunt kiezen tussen kleine zakken van 10 liter (6 euro voor een rol van vijftig zakken) en grote zakken van 120 liter (6 euro voor een rol van tien zakken). U kunt de zakken een jaar bewaren op een droge en donkere plaats. Bij gebruik beginnen de zakken na drie weken te composteren. Hou er rekening mee dat u enkel composteerbare zakken met het logo van IOK mag gebruiken. Andere zakken worden geweigerd.

Recyclagepark geeft u een nieuwe naaldcontainer in ruil voor een volle

Het recyclagepark aanvaardt naaldcontainers met insulinespuiten, pennaalden en bloedlancetten. Wie vanaf 1 januari 2015 een volle naaldcontainer afgeeft op het recyclagepark, krijgt van het stadsbestuur gratis een nieuwe in ruil.

Prijsuitreiking wandel- en fietszoektocht

Het stadsbestuur nodigt alle deelnemers aan de jaarlijkse wandel- en fietszoektocht uit op de prijsuitreiking op woensdag 5 november om 19.30 uur in zaal ’t Hof. De brochures van de wandelzoektocht van de dienst toerisme en de fietszoektocht van het Groene Neteland zijn nog tot eind deze week te koop bij de dienst toerisme op de Grote Markt. De ingevulde formulieren moeten daar ten laatste op zondag 14 september in de brievenbus zitten.

Dag en nacht van de jeugdbeweging

Op vrijdag 17 oktober organiseren de jeugdraad en de stad de Dag van de Jeugdbeweging. De kinderen en jongeren die ’s morgens in een uniform van de jeugdbeweging naar school komen, krijgen een (h)eerlijk ontbijt. Zij kunnen voor hun ontbijt tussen 7.30 uur en 8.30 uur terecht aan het Dorpshuis van Noorderwijk, het Dorpshuis van Morkhoven of de Lakenhal. Ook dit jaar wordt de Dag van de Jeugdbeweging om 21 uur voortgezet met een fuif in jeugdhuis 10R20. Jongeren die in uniform naar het jeugdhuis komen, mogen gratis binnen op deze Nacht van de Jeugdbeweging.

Nacht van de Duisternis

Op zaterdag 11 oktober neemt het stadsbestuur opnieuw deel aan de Nacht van de Duisternis door op de Grote Markt de openbare verlichting en de monumentenverlichting te doven. ASH-Polaris, de Herentalse vereniging voor amateursterrenkundigen, wil iedereen laten genieten van de sterrenpracht. Vanaf 19 uur stellen zij aan de Lakenhal een waarnemingspost met telescopen op. De Nacht van de Duisternis is een organisatie van de Bond Beter Leefmilieu, de vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS). Met de actie willen de organisatoren de mensen bewustmaken dat te veel nachtverlichting storend kan zijn voor mens en natuur.

Startdag Chiro Morkhoven op 14 september


Op zondag 14 september organiseert Chiro Morkhoven een startdag waarop kinderen kunnen kennismaken met de werking van de Chiro. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking aan deze organisatie door het Dorpshuis in Morkhoven ter beschikking te stellen en het Dorpsplein op 14 september parkeer- en verkeersvrij te maken.